top of page

“Vrouwen hun lichaam beter laten begrijpen, dat is mijn doel."

Mijn blik op mijn werk veranderde voorgoed in 2018 toen ik voor het eerst moeder werd. Ik ging anders kijken naar de reden en de oneerlijke verdeling waarom de ene vrouw wel klachten kreeg en de andere vrouw letterlijk zonder problemen door haar zwangerschap en postpartum tijd heen fietste.

Een half jaar na de bevalling van mijn dochter ging ik weer aan het werk in mijn eigen praktijk. Er lag - zoals vaker - een moeder zwaar geëmotioneerd door haar klachten op mijn behandelbank. En ineens huilde ik met haar mee. Het raakte me dat deze vrouw net als ik een half jaar geleden bevallen was van een dochter, maar dagelijks nog zoveel problemen ondervond. Ons herstel zou niet zo extreem verschillend mogen zijn.

Ik wist dat haar klachten voorkomen hadden kunnen worden als zij een betere voorlichting had gekregen. Ik wist ook dat haar herstel beter was verlopen als zij haar lichaam meer rust had gegeven. En dat zij ook gewoon 'niet beter wist' en daarom 'zomaar wat deed'. 

Niemand had haar eerder verteld dat ze bepaalde dingen beter had kunnen vermijden. Hoe kon ik haar dan uitleggen dat ze haar eigen klachten in stand hield?

 

Op dat moment besloot ik: “dit moet anders, moeders verdienen dit niet!”

​Er moest iets gedaan worden om te voorkomen dat vrouwen onnodig klachten krijgen na hun bevalling. Awaken your Motherhood was geboren.

“Moeders verdienen het niet dat ze

hun eigen kind niet kunnen optillen vanwege klachten in hun lijf.”

2.2.1 Jody.jpg

“Moeders hoeven geen pijn te ervaren tijdens het vrijen.“

JODY1035.jpg

 

Het belangrijkste in mijn manier van werken is dat ik holistisch naar mijn client en haar klacht kijk. De mind, body en soul werken altijd samen en zijn niet los van elkaar te koppelen. Door deze drie componenten te bekijken als een geheel, lukt het heel vaak om weer te helen.

Door goede vragen te stellen, kom ik samen met mijn cliënten tot het beste resultaat. 

 

Stel jezelf eens de vraag "Wat heb ik nodig?"

Als jij weet wat je nodig hebt, dan is jouw hulpvraag ook duidelijk. 

Ligt het grootste deel van jouw herstel op fysiek, emotioneel of mentaal niveau?

Toen ik in 2007 afstudeerde als fysiotherapeut wist ik van alles een beetje. Toen ik in 2011 afstudeerde als master manueel therapeut wist ik van alles nog een beetje meer. Het was mij heel snel duidelijk dat mijn interesse lag bij lage rug- en bekkenklachten. Als vanzelf specialiseerde ik mij in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde klachten. Ik vond hierin mijn niche. Het is een onderwerp waar ik dagen over kan praten. 

​"Learn from the best" is mijn motto. Ik volgde opleidingen en cursussen in binnen- en buitenland, van Stockholm tot Singapore.

 

Jaren lang heb ik met heel veel plezier in mijn eigen fysiotherapie praktijk in Amsterdam gewerkt. In 2021 ben ik hiermee gestopt vanwege de droom om met mijn gezin naar Spanje te emigreren. In Jávea heb ik nu mijn eigen praktijkruimte. In onze tropische tuin staat aan het einde van ons erf een fijne studio waar de behandelingen plaats vinden.

 

“Moeders moeten het niet accepteren om urine te verliezen!”

bottom of page